Celá rodina zbožňuje moje míchaná vajíčka. Přidávám tam jednu surovinu navíc a jsou jako z luxusního hotelu
Neustále vymýšlet dobré snídaně je vyčerpávající. Není divu, že se mnozí lidé spokojí s namazaným rohlíkem nebo jogurtem. Místo toho si můžete připravovat dokonalá míchaná vajíčka, která budou stejně dobrá jako z luxusního hotelu.
Málokdo má ráno tolik času, aby si mohl připravovat složité snídaně. Jenže první jídlo dne je nesmírně důležité, proto byste se nad jeho výběrem měli pořádně zamyslet.
Příprava dokonalých míchaných vajec není náročná
Vaše tělo po ránu ocení dostatek bílkovin, nepohrdne ale ani tuky a sacharidy. Samozřejmostí jsou pak vitamíny a minerály. Jedno z nejlepších jídel, které si proto můžete dopřát, jsou vajíčka. Ale je důležité, abyste je uměli připravovat správně.

Asi víte, jak se připravují míchaná vajíčka. Rozklepnete skořápku, vejce hodíte na pánvičku a mícháte, dokud nejsou hotová. Bohužel se ale často stává, že jsou příliš suchá a zkrátka nepříliš chutná. Co s tím?
Do pánve dejte vejce, která předem rozšleháte vidličkou. Následně je nalijte do pánve a přidejte několik plátků másla. Čím víc másla přidáte, tím krémovější budou. Ale pozor: nezapomeňte, že je kalorické a plné tuku, proto to s ním nepřehánějte.
Klíčem k úspěchu je máslo a správné vaření
Teprve po přidání plátků másla postavte pánev na plotnu (na střední stupeň) a počkejte, až se máslo rozpustí. Jakmile se začnou vajíčka po stranách vařit, sundejte pánev ze sporáku a míchejte. Po zamíchání jej opět vraťte na chvíli na sporák a proces opakujte. Jakmile máte hotovo, nalijte na vejce lžíci smetany nebo mléka a zamíchejte. Tímto způsobem zastavíte proces vaření a vejce nebudou suchá.
„Celá rodina moje míchaná vajíčka miluje, je to přitom strašně jednoduché. Cílem je, aby nebyly na horkém sporáku příliš dlouho. Sůl a pepř se přidává vždy až nakonec, když už jsou naservírovaná na talíři,“ prozradil Miroslav, který je přesvědčený, že máslo dodává vajíčkám dokonalou konzistenci i chuť.
Vajíčka by měla být krémová a nikoliv vysušená, proto je na sporáku nenechávejte příliš dlouho. Bohatě stačí asi 2 minuty. Pak už je hotovo. Dobrou chuť!
Zdroj: Autorský text, redakce Kapitalio; Náhledová fotografie: Unsplash